Wie ben ik?

Marijke Beckers

Wie ben ik?

Ik ben Marijke Beckers, geboren en getogen in Vlaanderen. Ondertussen woon ik wel langer in Nederland dan ik in België
vertoefd heb. Langs moederskant kom ik uit een onderwijsfamilie en langs vaderskant zijn het vooral ondernemers. Dat heeft mijn
werkend leven zeker beïnvloed. Onderwijs is de rode draad doorheen mijn loopbaan. Daarin heb ik vele rollen gehad: student, docent,
beleidsmedewerker, begeleider/adviseur en leidinggevende. De laatste 15 jaar waren dat diverse directiefuncties binnen het HBO.

Sinds kort ben ik ook ondernemer geworden en bied ik via mijn bedrijf Beckers Interim-management mijn diensten aan.

Door mijn brede ervaring en het rijke palet aan studies en scholing (zie ook mijn cv) ben ik breed inzetbaar.

Ik kan goed op een rijdende trein springen en op de tent passen. Maar liever nog werk ik aan taaie vraagstukken en kwaliteitsverbetering. Dat kan zowel op
het vlak van HRM, cultuur, organisatie, bedrijfskunde als onderwijs zijn, om maar wat te noemen.

In Vlaanderen heb ik geleerd te schipperen en mee te bewegen en in Nederland om direct en zakelijk te handelen. In mijn managementstijl ben ik zacht op de relatie en hard op de zaak. Die combinatie maakt mij krachtig als leidinggevende.

Kwaliteiten die mij toegedicht worden, zijn o.a.: daadkracht, resultaatgerichtheid, besluitvaardigheid, duidelijkheid, analytisch vermogen, hart voor en verstand van onderwijs, dossierkennis, kennis van wet- en regelgeving, betrouwbaarheid, integriteit en last but not least: humor en creativiteit. Ik ben zeer snel ingewerkt op nieuwe materie en kan goed schakelen.

Ik werk graag vanuit het Rijnlandse denken omdat ik meen dat er dan het meeste kans is op duurzame oplossingen en werkplezier. Vertrouwen en ruimte geven vind ik belangrijk, maar wel met een resultaatgericht. Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven, houdt voor mij ook verantwoording afleggen in.

Zelf krijg ik er een kick van als mensen enthousiast worden, samen met mij aan de slag gaan en tot resultaten en gewenste veranderingen komen!

Marijke Beckers